Achter dit initiatief

Stichting G1000.nu

De G1000Rheden wordt georganiseerd onder leiding van Stichting G1000.nu met de gemeente Rheden. De werving en de faciliteiten voor de organisatie van de G1000Rheden worden verzorgd door een projectteam van de gemeente onder leiding van G1000.nu.

De Raad van Toezicht van G1000.nu ziet toe op de onafhankelijkheid, eerlijkheid en transparantie van het proces. Wanneer deelnemers vragen hebben over de gang van zaken tijdens het burgerberaad kunnen zijn contact opnemen met de raad van toezicht. Meer informatie over de Raad van Toezicht is ook terug te vinden op de website van de stichting.

Stichting G1000.nu is een initiatief van burgers en in 2013 ontstaan vanuit de behoefte tot verbinding tussen burgers en de overheid, burgers en instanties en burgers onderling. We organiseren, faciliteren en delen kennis over burgerberaden. Kort gezegd organiseren wij zeggenschap van burgers door middel van loting en dialoog. Lees meer op de website van de stichting.

De initiatiefnemer

Initiatiefnemer van dit G1000 Burgerberaad is de gemeente Rheden. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners van Rheden kunnen meebeslissen over wat er nodig is om de gemeente voor 2040 CO2-neutraal te maken.

© G1000Rheden 2024