Partners G1000Rheden

Organisaties die betrokken zijn bij de gemeente Rheden kunnen partner worden van het Burgerberaad.

Ben je een organisatie of een bedrijf en is Rheden belangrijk voor jou, dan word je partner van de G1000Rheden. Zo vergroot je de impact van het Burgerberaad en toon je je een betrokken partner van de gemeenschap.

De G1000Rheden gaat over zeggenschap van inwoners, werkgevers en overheid. Die gaan met elkaar in gesprek en sluiten een Burgerakkoord. Omdat jullie de punten in het akkoord samen hebben ontwikkeld, zijn jullie ook samen eigenaar. Dan is het logisch dat je het ook samen gaat uitvoeren.

Als partner van de G1000Rheden laat je zien dat een CO2-neutrale gemeente je niet koud laat. Je spreekt uit dat je het een waardevol en noodzakelijk initiatief vindt. Je stelt vertrouwen in het Burgerberaad en in de mensen die het samen doen: de burgers. Die vertegenwoordigen samen zo goed mogelijk de hele Rhedense gemeenschap.

 Als partner van de G1000Rheden beloof je een aantal dingen:

  • Je helpt het Burgerberaad tot een succes te maken. Dat doe je al door partner te worden;
  • Je respecteert de onafhankelijkheid van het Burgerberaad en de autonomie van de deelnemers;
  • Je neemt de uitkomst serieus. Dat kun je doen door de uitkomsten te helpen uit te voeren. Of door uit te leggen waarom je dat niet kunt of wilt doen.

Jouw handtekening onder deze afspraken kost je geen geld. En je kunt er op elk moment weer vanaf als je je bedenkt, dat is geheel aan jou.

Wij informeren je tijdens het Burgerberaad regelmatig over wat er gebeurt en waarover de deelnemers spreken. Zo blijf je op de hoogte, weet je wat er speelt en kun je erop letten dat het proces eerlijk verloopt.

Wat kun je nog meer doen als je dat wilt? 

  • Je kunt het Burgerberaad in jouw organisatie en bij jouw achterban onder de aandacht brengen;
  • Je kunt aanwezig zijn bij de afsluitende Burgerraad op 11 en 12 november, waar het Burgerakkoord door de deelnemers wordt vastgesteld. Als partner word je uitgenodigd om te komen en om daar het Burgerakkoord mede in ontvangst te nemen;
  • Je kunt de deelnemers helpen om het Burgerakkoord te realiseren.

Op de website van het G1000 Burgerberaad worden alle partners van het proces vermeld met naam en logo. Zelf mag je in overleg het logo van het Burgerberaad gebruiken om te laten zien dat je partner bent.

Wil jouw organisatie ook partner worden? Je kunt hier een voorbeeld van een partnerovereenkomst vinden. Neem contact met ons op. 

Wie zijn er al partner?

© G1000Rheden 2024