Vanaf vandaag, 19 mei, kunnen ingelote inwoners zich aanmelden voor de G1000Rheden. In de Gelderse gemeente start op 25 juni een G1000Burgerberaad over de vraag ‘Hoe wordt Rheden CO2-neutraal voor 2040?’.

Naar de aanmeldpagina. 

In samenwerking met de gemeente Rheden hebben we een loting uitgevoerd. Bijna 10 duizend inwoners van de gemeente Rheden hebben een uitnodiging gekregen om zich aan te melden voor de G1000Rheden. Het Burgerberaad biedt plaats aan maximaal 500 deelnemers. Als zich méér mensen aanmelden, dan komt er nog een loting. Die eventuele tweede loting houdt rekening met de persoonlijke kenmerken van deelnemers, zodat er uiteindelijk een zo divers mogelijke groep deelnemers in de zaal zit.

In de G1000Rheden gaan de gelote inwoners in dialoog met elkaar, en ook met deelnemers die vanuit hun rol of beroep deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen voor ambtenaren en politici en voor werkgevers en professionals. Tot slot zijn er plaatsen voor vrijdenkers, inwoners van Rheden die graag willen meedoen omdat zij het onderwerp belangrijk vinden.

Ook ambtenaren, politici, werkgevers en professionals, en vrijdenkers uit de gemeente Rheden kunnen zich nu aanmelden voor de G1000Rheden. Voor deze groepen geldt eveneens, als we meer aanmeldingen krijgen dan er plekken zijn, dan gaan we loten.

De eerste bijeenkomst van de G1000Rheden is de Burgertop op 25 juni. Die zal plaatsvinden in sporthal Theothorne in Dieren. Meer informatie over het Burgerberaad vind je op www.g1000rheden.nl.