Verslag Werkatelier Burgerforum 20 oktober

De derde en laatste bijeenkomst van het Burgerforum was op donderdagavond 20 oktober. Ongeveer 80 deelnemers waren bij het Rhedens in Dieren om nog één avond te werken aan hun voorstellen voor een CO2-neutraal Rheden.

Tijdens het eerste gedeelte van de avond gaf moderator Harm van Dijk een overzicht van wat er gaat gebeuren bij de Burgerraad op 12 november. Deelnemers stelden vragen over hoe het stemmen over voorstellen werkt en wat er van de Werkplaatsen wordt verwacht.

Vervolgens gingen de Werkplaatsen aan de slag. Ze hadden allemaal een eigen lokaal in het schoolgebouw. De meeste Werkplaatsen hadden er een facilitator bij om te helpen met het groepsgesprek, en ook een schrijver – iemand van de gemeente die kan helpen met het goed opschrijven van de beslispunten.

Zo werd er de hele avond stevig doorgewerkt. Sommige deelnemers namen de tijd om de aanwezige burgermeester en wethouder van de gemeente Rheden bij te praten over het voorstel van hun Werkplaats.

Aan het einde van de avond gingen deelnemers voldaan aan de borrel, al zeiden veel Werkplaatsen dat ze hun voorstellen nog niet helemaal af hadden. Ze gaan dus zelf nog aan de slag om iets moois voor te bereiden voor de Burgerraad.

Op 3 november kunnen de Werkplaatsen nog één keer uitwisselen in een online bijeenkomst van het Burgerforum. De voorstellen komen in die week op de website van de G1000Rheden te staan, zodat iedereen alvast kan zien waarover er bij de Burgerraad wordt gestemd. Die bijeenkomst is bij de Ontmoetingskerk in Dieren en start om 9.30 uur op zaterdag 12 november. We kijken ernaar uit om daar veel deelnemers en toeschouwers te verwelkomen!