Alles over de Burgerraad

Op 12 november is het zover, dan vindt de Burgerraad van G1000Rheden plaats. Op deze pagina geven we je  informatie over het programma van die dag. De voorstellen kun je terugvinden op deze pagina.

Heb je deelgenomen als deelnemer? Ben je geïnteresseerd om te kijken hoe een Burgerraad werkt? Of ben je benieuwd naar alle voorstellen?

De afgelopen maanden zijn deelnemers in negen Werkplaatsen druk geweest om voorstellen uit te werken. De ideeën van de Burgertop waren daarvoor het startpunt. Elke Werkplaats presenteert op de Burgerraad een voorstel. Klik hier om de concept voorstellen alvast bekijken. 

Tijdens de Burgerraad worden de voorstellen, door de Werkplaatsen,  gepresenteerd aan verschillende panels bestaande uit burgers, politici en professionals. Daarna wordt over alle voorgestelde beslispunten gestemd. In de Burgerraad hebben alle deelnemers van de Burgertop stemrecht. De beslispunten die een meerderheid hebben behaald komen in het Burgerakkoord welke wordt overhandigd aan alle partners van de G1000Rheden.

Alle inwoners van Rheden zijn welkom om op 12 november aanwezig te zijn als toeschouwer. Je kunt je hier opgeven.

Het programma voor de dag:

9.00         Inloop, koffie en thee
9.30         Welkom
10.00       Werkplaatsen presenteren voorstellen aan panels en publiek, deel 1
12.25       Lunchpauze
13.00       Werkplaatsen presenteren voorstellen aan panels en publiek, deel 2
14.35       Koffiepauze
15.00       Zitting Burgerraad: deelnemers stemmen over voorstellen
16.30       Het Burgerakkoord wordt vastgesteld, ondertekend en overhandigd
17.00       Borrel tot 18.00 uur

© G1000Rheden 2024